Evinde kombisini kapatana rekor ceza! Apartmanda oturanlar yandı

Evinde kombisini kapatana rekor ceza! Apartmanda oturanlar yandı

Avukat Demirezen, doğal gaz faturasının yüksek gelmesi durumunda komşuların hukuki yollara başvurabileceğini belirterek, “Vatandaş bin lira, bin 500 lira doğal gaz faturası ödüyorken, komşunun kombiyi çalıştırmaması sebebiyle bu rakam yükseliyorsa; 2 bin lira, 3 bin lira, 5 bin lira gibi bir doğal gaz faturası ödemek zorunda kalıyorsa, mahkemeye başvurarak bu farkı ondan talep edebilir” ifadelerini kullandı.

Avukat Demirezen, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 18. maddesi ve Medeni Kanun’un 2. ve 3. maddelerine atıfta bulunarak, tüm komşuların iyi niyet ve dürüstlük kurallarına uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Komşuların, kendi dairelerini ve ortak alanları kullanırken diğer komşulara zarar vermekten kaçınması gerektiği belirtildi. Aksi takdirde, komşuların bu tür davranışları, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 33. maddesi uyarınca hakimin müdahalesini gerektirebilecek duruma gelebilir.

Avukat Demirezen, “Kişi; gerek doğal gaz yakmamakla, gerek başka şekilde zarar veya rahatsızlık vermek gibi bir durumla karşı karşıya kalırsa, bu zararlarını temin etmek için hukuk yoluna başvurabilir” dedi. Komşunun, kasıtlı olarak diğer komşuların zararına olacak şekilde hareket etmesi durumunda, tazminat ödemekle yükümlü olacağı belirtildi.

Avukat Demirezen, komşusunun kombiyi yakmadığını tespit eden vatandaşlara, öncelikle Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yönetime başvurarak durumu bildirmelerini tavsiye etti. Ancak en etkili çözümün, mahkemeye başvurarak hakimin olaya müdahale etmesini istemek olduğunu vurguladı. Bu süreçte, zarar tespit edilerek komşunun kusurlu bulunması halinde, komşunun zararı tazmin etmek zorunda kalacağı açıklandı.

Exit mobile version