İkinci el araba satışlarında hareketlilik! Fiyatlar alıcıları kendine çekti: Bu fiyata bulan kaçırmak istemiyor

İkinci el araba satışlarında hareketlilik! Fiyatlar alıcıları kendine çekti: Bu fiyata bulan kaçırmak istemiyor

Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi’nde her cumartesi günü düzenlenen ikinci el oto pazarında alıcı ve satıcılar buluşuyor. Bu hafta, 700 bin TL’ye kadar olan araçların yoğun bir talep gördüğü belirtiliyor. Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi Başkanı İbrahim Kınık, son 15-20 gündür 400 ile 700 bin TL arasındaki otomobillerde önemli bir hareketlilik yaşandığını ifade etti. Kınık, “İnsanların araba ihtiyaçları artmış durumda. Yüksek meblağlı araçlarda pek bir değişiklik yokken, orta sınıf otomobillerde alım satım işlemleri hızlanmış durumda. İnsanlar bütçelerine uygun araçları değerlendirmeye başladılar” dedi.

Galerici Orhan Çakıcı, piyasadaki durumu değerlendirdi. “Faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle 300-500 bin TL aralığındaki araçlar daha iyi satılıyor. Sıfır araçlarda ise kampanyalar dikkat çekiyor. Tüketiciler genellikle kilometresi düşük araçları tercih ediyor. Şu anda bir hareketlenme var, ancak yıl sonunda bir faiz indirimi gerçekleşirse piyasanın daha da canlanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Pazara otomobil almak için gelen Hasan Çam, “Bütçemize uygun bir araç arıyoruz. Bazı satıcılar hırpalanmış araçları çok ucuza satıyor, ancak bazıları araçlarının kusurlarını saklıyor. Dürüst satıcı bulmak zor. Fiyatlar, araçların gerçek değerini yansıtmıyor. Biz, ihtiyacımıza göre bir araç bulana kadar araştırmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Exit mobile version