İkinci el aracı olanlara müjde! Güzel haber az önce geldi

İkinci el aracı olanlara müjde! Güzel haber az önce geldi

Son üç yıldır dalgalanan otomobil piyasasında yeniden bir hareketlilik başladı. Sıfır otomobil fiyatları hızla artarken, gözler ikinci el piyasasına çevrildi. Peki, ikinci el pazarı nasıl? İşte ikinci el piyasası…

Otomotiv sektöründe sıfır araç fiyatlarının hızla yükselmesi, ikinci el pazarına olan talebi canlandırdı. 2023 yılı boyunca süren fiyat artışları, tüketicileri ikinci el araçlara yönlendirdi ve bu durum, sektörde dikkat çekici bir büyümeye yol açtı.

Temmuz ayında başlayan hareketlilik, Ağustos ayında da devam etti. Noter verilerine göre, Ağustos ayında ikinci el otomobil pazarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %11,27 oranında büyüdü. Bu büyüme, sıfır araç fiyatlarındaki keskin artışın tüketicileri ikinci el pazara yöneltmesiyle gerçekleşti.

Ancak, bu olumlu gelişmelere rağmen, 2023’ün ilk 8 ayında pazar %11,46 oranında daraldı ve toplamda 4 milyon 460 bin 273 adet satış yapıldı. Pazardaki daralmanın en büyük nedeni olarak, sıfır araçların ulaşılması zor fiyat seviyelerine çıkması ve tüketicilerin beklemeye geçmesi gösteriliyor.

Exit mobile version