Kripto bombası 3 gün sonra patlıyor! 1 milyonu geçecek

Kripto bombası 3 gün sonra patlıyor! 1 milyonu geçecek

ABD’deki spot Bitcoin ETF’leri bir milyonuncu Bitcoin’ine ulaşmak üzere. Kasım ayında beklenen ABD seçimleri, faiz indirimi ve Rusya’nın madencilik yasağını kaldırması gibi gelişmeler, Bitcoin fiyatını yukarı taşıyabilir.

ABD’de spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF), bu hafta bir milyonuncu Bitcoin’ini portföyüne katmaya hazırlanıyor. Kasım ayında yaşanması beklenen bir dizi gelişmenin, Bitcoin ve genel kripto piyasaları üzerinde olumlu etkiler yaratabileceği öngörülüyor.

Kasım ayında gerçekleşecek bazı önemli olaylar, kripto piyasalarına destek sağlayabilir. Bunlar arasında ABD başkanlık seçimleri, Federal Reserve’ün faiz indirme olasılığı ve Rusya’nın Bitcoin madenciliği yasağını kaldırması yer alıyor. Bu gelişmelerin, özellikle Bitcoin fiyatlarında yukarı yönlü bir hareket yaratabileceği belirtiliyor.

ABD’deki spot Bitcoin ETF ihraççıları şu anda toplamda 976,893 Bitcoin tutuyor. Bu miktar, yaklaşık 66,2 milyar dolara denk gelirken, Bitcoin’in 1,34 trilyon dolarlık piyasa değerinin yaklaşık %5’ini oluşturuyor. Ancak, bir milyon Bitcoin’e ulaşmak için spot ETF’lerin mevcut fiyatlarla 1,55 milyar dolar net giriş alması ve 23,107 Bitcoin daha satın alması gerekiyor. Bu hedefin bu hafta gerçekleşmesi için günlük ortalama 301 milyon dolar net giriş gerekiyor.

Kripto analisti Alessandro Ottaviani’ye göre, son iki haftada spot Bitcoin ETF’lerine 3 milyar dolar yatırım yapıldı. Ottaviani, “Bu hız Kasım ayı boyunca devam ederse, tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) kaçınılmaz olacak,” dedi.

Bitcoin, genellikle halving (yarılanma) etkinliklerinden sonraki aylarda önemli fiyat artışları yaşamıştır. Son halving, Nisan 2024’te gerçekleşti ve bu etkinlikten sonra Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri Bitcoin için yeni bir rüzgar yaratabilir. Bitcoin, Mayıs 2020’deki yarılanma sonrası Joe Biden’ın 2020’de kazandığı seçimle birlikte Kasım ayında %43 oranında bir yükseliş yaşamıştı. Benzer fiyat hareketlerinin bu seçim döneminde de görülebileceği düşünülüyor.

Apollo Capital’in baş yatırım sorumlusu Henrik Andersson’a göre, kripto piyasalarının yükselişinde en büyük etken Donald Trump’ın zaferi olabilir. Andersson, “Eğer Trump kazanırsa, riskli varlıklar üzerindeki momentum Bitcoin’i yıl sonuna kadar 100,000 dolara taşıyabilir.” yorumunu yaptı.

Exit mobile version