Emekli Kök Maaşı 11 Bin TL Civarında Olanlar Dikkat! ‘Mecburi’ Düzenleme Masada: 4A, 4B, 4C’li Tüm Herkesi İlgilendiriyor

Emekli Kök Maaşı 11 Bin TL Civarında Olanlar Dikkat! ‘Mecburi’ Düzenleme Masada: 4A, 4B, 4C’li Tüm Herkesi İlgilendiriyor

İstanbul Ticaret Gazetesi’nde yer alan habere göre, emekliye zam 3 Ocak Cuma günü belli olacak. Şu an için 3 aylık enflasyon oranı yüzde 8,92 olarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin cebinde. 6 aylık enflasyon için milyonlar geri sayıma devam ederken yıl sonu enflasyon tahminleri emekli zammı için ipuçlarını verdi.

Yıl sonu için yapılan enflasyon tahminleri ise yüzde 42 ile yüzde 45 arasında değişiyor. Bu tahminlere göre, emekli maaşlarına yapılacak 6 aylık enflasyon zammı yüzde 13,5 ile yüzde 16 arasında olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 13,5 ila yüzde 16 arasında beklenirken, memur emeklilerinin maaş artışı yüzde 10 ile yüzde 12 arasında öngörülüyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı toplu sözleşme farkı nedeniyle memur emeklilerine göre daha yüksek olmuştu. Ocak 2024 emekli zammı belli olduğunda Emekli Sandığı emeklileri ile aradaki fark yüzde 11,68 olarak kaydedilmiş ve 4A, 4B ve 4 C emekli maaşları yüzde 49,25’e eşitlenmişti. Temmuz ayında bu eşitleme yapılmasa da Ocak 2025 emekli zammı döneminde arada oluşacak yaklaşık 5 puanlık farkın kapatılması da gündemde.

Exit mobile version