Otomobil alacaklara müjde: Dişinizi biraz sıkın büyük kampanya geliyor!

Otomobil alacaklara müjde: Dişinizi biraz sıkın büyük kampanya geliyor!

Otomobil almak isteyenler için dikkat çeken açıklamalar geldi! Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, son gelişmeleri değerlendirerek sıfır ve ikinci el araç piyasasına dair önemli öngörülerde bulundu. Yalçın, kasım ve aralık aylarında otomobil markalarından yoğun kampanyalar beklediklerini belirtti.

Cardata’nın analizlerine göre, otomotiv sektöründe eylül ayı 80-90 bin adet satışla kapanacak. Ancak asıl hareketlilik kasım ve aralık aylarında başlayacak. Yalçın, filo sektörünün de devreye girmesiyle birlikte pazarda 1,1 milyon adede ulaşılabileceğini ve büyük kampanya fırsatlarının kapıda olduğunu vurguladı.

İkinci el otomobil piyasasında ise fiyat artışlarının yıl sonuna kadar durgun olacağını belirten Yalçın, ikinci el fiyatlarının daha makul ve alınabilir seviyelere geleceğini ifade etti. Sıfır araçlarda yaşanan fiyat artışları, ikinci el araçların cazibesini artıracak.

Sıfır ve ikinci el araçlar arasındaki fiyat farkının açılmaya başladığını belirten Yalçın, ikinci el araçların artık daha algılanabilir fiyatlarda olacağını söyledi. İkinci el piyasasında büyük bir fiyat artışı beklenmezken, araç almayı düşünenler için yıl sonuna kadar sabit fiyatlar avantaj sunacak.

Bu dönemde araç almak isteyenler için dikkat çeken kampanyalar ve fırsatlar yaklaşıyor. Sıfır veya ikinci el araç tercihi yaparken piyasadaki gelişmeleri takip etmek büyük önem taşıyor.

Exit mobile version