Samsun’a dev fabrika kuracak Chery’den büyük müjde! Herkes peynir ekmek gibi onu alacak

Samsun’a dev fabrika kuracak Chery’den büyük müjde! Herkes peynir ekmek gibi onu alacak

Elektrikli otomobil piyasasını değiştirecek müjde Chery’den geldi. Samsun’a yaptığı büyük yatırımla kurulacak fabrika öncesinde milyonların odağı çığır açan teknolojiye çevrildi. Bu özelliikle beraber herkes peynir ekmek gibi satın alacak. İşte tüm detaylar…

Chery, Samsun’da kuracağı dev fabrikayla Türkiye’ye yatırım yaparken, Çin’de tanıttığı ‘KunPeng’ bataryası ile elektrikli araç piyasasını kökten değiştirecek!

Çinli otomobil devi Chery, elektrikli araç dünyasında çığır açacak yeni nesil bataryasını tanıttı! Çin’de düzenlenen büyük inovasyon konferansında görücüye çıkan ‘KunPeng’ bataryası, tek bir şarjla tam 1.200 kilometre menzil vaat ediyor. NMC silindirik hücreleriyle Tesla’nın 4680 hücrelerine benzer bir yapı geliştiren Chery, 5 dakikalık hızlı şarjla 400 kilometrelik sürüş sunuyor.

2024’ten itibaren bu devrim niteliğindeki bataryayı elektrikli ve prizli hibrit araçlarında kullanmaya başlayacak olan Chery, 3.000 şarj döngüsüne dayanabilen bu teknolojiyle sektörde büyük bir fark yaratmayı hedefliyor. Şirket, ayrıca tamamen katı elektrolitli lityum iyon hücreler üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu hücreler sayesinde 2026’dan itibaren 1.500 kilometre menzilli araçların üretileceğini açıkladı. İlk etapta lüks modellerde kullanılacak bu teknoloji, Chery’nin elektrikli araç piyasasındaki liderlik iddiasını pekiştiriyor.

Chery’nin Türkiye’deki yatırım planları arasında yer alan Samsun’daki dev fabrika, elektrikli araç üretiminin geleceğini şekillendirecek adımlardan biri olarak görülüyor.

Exit mobile version