SON DAKİKA | Kredi Kartı Limit Vergisi İçin İlk Açıklama! Mehmet Şimşek Canlı Yayında Anlattı: ‘750 TL’ye indirim’ sinyali

SON DAKİKA | Kredi Kartı Limit Vergisi İçin İlk Açıklama! Mehmet Şimşek Canlı Yayında Anlattı: ‘750 TL’ye indirim’ sinyali

İşte Bakan Şimşek’in açıklamalarından öne çıkanlar…

– Amaç çok açık. Ülkemizin caydırıcılık gücünü artırma gücü dışında seçeneği yok. Bölgemizde ateş var. Sıkıntılı bir mahalledeyiz. Savunma sanayinde çok önemli bir atılımdayız. Yüzde 80’inden fazla Türkiye içeride kendisi üretiyor. 3500 firma savunma sanayiine ekipman üretiyor. En son toplantıda görevler verildi. Çelik Kubbe inşa edilecek. Bütün ülkeyi koruyacak bir hava savunma sistemi. Bunlar pahalı sistemler. Biz beşinci nesil uçağa para yatırıyoruz. Uçuşa da başladı. Bir çok proje var. 1000’in üzerinde.

– Tasarım, geliştirme ve üretme pahalı. Bütçede de deprem yaralarını sarmaya odaklandık ve tedbir gündeme geldi. Birçok yerden öneri alındı. Nihayetinde partimizin ekonomi kurmayları ile bu çalışıldı. Bir iki prensibimiz vardı. İlki enflasyonla mücadelede vergi artışlarından uzak duralım. İşlem bazlı ücretlere yönlendik. Özeti bu. Tartışmalara saygılıyız. Parti kurulumuz yeniden bazı şeyleri değerlendirebilir. Kredi kartlarından aktarılacak kaynak tamamen savunma sanayi fonuna aktarılacak, bütçe açığını azaltmakla ilgili değil.

– Katar ve Kuveyt ziyaretim oldu. Her iki ülkenin de Karma Ekonomi Komisyonu Eşbaşkanıyım. Yakın dönemde Katar ile bir zirve yapılacak. Körfez bizim için ciddi fırsatlar barındırıyor. Özellikle turizmde çok önemli fırsatlar barındırıyor. Biz sektörel çeşitliliği başarmış bir ülkeyiz. Yakın ülkelerden tedarik artık önemli bir konsept. Artık ekonomide model olarak tamamlayıcılık ilkesi. İnanıyorum ki yatırımcıların kaygıları azaldıkça büyük bir potansiyel var. 250’ye yakın oranın önde gelen firma yöneticileri ile bir araya geldik.

– IMF toplantıları marjında yatırım bankaları toplantılar yapıyor. Gideceğimiz G20 uzun bir toplantı olacak. ABD Hazine Bakanı ile görüşmemiz olacak. Çok taraflı uluslararası bankalarla bir araya geleceğiz.

Exit mobile version