TOKİ’den büyük fırsat! 470 Bin Lirası olan anahtarını alıyor: Kaçıran dizlerini dövecek

TOKİ’den büyük fırsat! 470 Bin Lirası olan anahtarını alıyor: Kaçıran dizlerini dövecek

Türkiye’de sık sık tercih edilen yatırım araçlarının başında gelen altın fiyatları artış gösterirken bile talepte düşüş yaşamadı. Birikimlerin enflasyondan korumak için altına yönlendiren vatandaşlar konut piyasasının durma noktasına geldiği bu süreçte yeni kampanyaları da dikkatle inceliyor. Yerli ve yabancı Uzmanlar Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine 2025 yılından önce başlamayacağını belirtiyor. Altın konut modeli ile birlikte yastık altındaki altınlar da ekonomiye kazandırılıyor.

2024 yılının başından bu yana katlanarak değerleri artan altınlar yatırımcıların vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor. 2024 yılı Ocak ayında 1983 seviyesinde yer alan altın geçtiğimiz haftalarda 3000 seviyesini gördü. Altının yıl sonunda 3.500 2025 yılında ise 4.000 TL’nin üzerine çıkacağını belirten uzmanlar fiyatların sürekli değer kazanması durumuna karşı konut ve taşıt kredilerindeki artışın vatandaşı altın almaya yönlendirdiğini belirtti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan altın konut modelini gündeme getirirken Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların doğru kullanılabileceğini ifade etti. Bu noktadaki en önemli şanslardan birinin altın fiyatlarındaki Yükseliş olduğunu belirten Bahçıvan, vatandaşların ciddi anlamda bir altın stoğu olduğuna dikkat çekti. Bahçıvan, bu rakamın yaklaşık 400 milyar dolar düzeyinde olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Nasıl Bir Ekonomi TV’de Ekonomi Masası’na konuk olarak katılan Bahçıvan, konut piyasasının canlanabilmesi için yastık altındaki birikimlerin ekonomiye kazandırılması gerektiğini belirtti. Altın konut modeli önerisinde bulunan Bahçıvan, Yükseliş dönemindeki altının Türkiye’ye pasifte kalmaması gerektiğine dikkat çekti. Ev olacaklar için %25 peşinat ve 15 yıl vadeli konut kredisini gündeme taşıyan bahçıvan farklı bir konu ya parmak bastı.

Konut piyasasında yaşanan durgunluğun altında tam tersi bir durum izlediğini ifade eden Bahçıvan, bu durumun ekonomik bir fırsata çevrilmesi gerektiğini vurguladı. Bahçıvan “Vatandaş aldığı konutun %25- 30’unu yastık altı altınını getirerek ödesin, Merkez bu altını alsın rezervlerini artırsın. Sonra da 10- 15 yıllık konut kredisini sübvansiyonlu versin.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version