Yüzbinlerce tapu sahibini ilgilendiriyor! Tapusu olana devlet ‘kira’ ödeyecek: Bakanlık şartları resmen açıkladı

Yüzbinlerce tapu sahibini ilgilendiriyor! Tapusu olana devlet ‘kira’ ödeyecek: Bakanlık şartları resmen açıkladı

Tapu sahiplerinin başvurması halinde devlet tarafından kira ödemesi yapılacak. Yüzbinlerce tapu sahibini ilgilendiren karara dair şartlar resmen duyuruldu. Peki, kira bedeli nasıl belirlenecek? Başvurular nasıl yapılacak? İşte tüm cevaplar…

Tarım ve Orman Bakanlığı, atıl durumda kalan tarım arazilerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni bir düzenleme başlattı. Bu düzenlemeyle, tapu sahipleri arazilerini kiralayarak devletten kira geliri elde edebilecek. Kiralanacak tarım arazileri, sadece tarımsal amaçlarla kullanılacak ve arazinin niteliği korunarak, sezonluk olarak kiraya verilecek.

İki yıl boyunca işlenmeyen tarım arazilerinin ilk listesi 30 Eylül 2024’te ilan edilecek ve 2025 yılı Ekim ayında kiralamalar başlayacak. Bakanlık, arazilerin tespitini kadastro verileri, uydu görüntüleri ve coğrafi bilgi sistemlerini kullanarak gerçekleştirecek. Kiralanan araziler, bakanlık tarafından belirlenen kayıt sistemlerine dahil edilerek, kiracılar tarımsal desteklerden faydalanabilecek.

Araziler için kira bedeli, benzer özelliklere sahip diğer kiralanmış tarım arazileri esas alınarak belirlenecek. Kira bedelleri, kamu bankalarında üçer aylık vadelerle arazi sahiplerine düzenli olarak ödenecek.

Tarım arazilerini kiralamak isteyenler, il müdürlüklerine başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunabilecek. Birden fazla başvuru olması durumunda en yüksek teklifi veren kiralama hakkını elde edecek.

Exit mobile version