Yüzde 233 oranında zamlanmıştı: ‘Yüzde 50 daha zam gelecek, fiyatı 750 TL’ye kadar çıkacak: Hemen gidin alın

Yüzde 233 oranında zamlanmıştı: ‘Yüzde 50 daha zam gelecek, fiyatı 750 TL’ye kadar çıkacak: Hemen gidin alın

Son dönemlerde artan fiyatlara rağmen, artışlar hızla devam ediyor. Yüzde 233 oranında zam gelmesinin ardından yüzde 50 zam daha yola çıktı. Fiyatını merak edenler için 750 TL’ye çıkacağı öğrenildi. İşte zam detayı…

Uçak biletinin ardından bir de kötü haber! Yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlar için yeni bir zam daha geliyor. Daha önce yüzde 233 oranında artırılarak 500 TL’ye yükseltilen yurt dışı çıkış harcı, yılbaşında yapılacak yeni bir zamla birlikte 750 TL’ye kadar çıkabilecek.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl’ün yaptığı açıklamaya göre, her yıl Vergi Usul Kanunu’nda belirlenen Yeniden Değerleme Oranı’na göre artırılacak olan harç, bu yılbaşında yüzde 40-50 oranında bir artışla 700-750 TL bandına ulaşabilir. Yani, yıl başından önce yurt dışı seyahati planlayanlar, daha yüksek bir harç ödemek zorunda kalabilir.

Bu durum, vatandaşları oldukça kızdırırken, uzmanlar da bu durumun seyahat sektörünü olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor. Özellikle öğrenci ve gençler, yurt dışı gezilerini ertelemek zorunda kalabilir.

Hükümet, bu zamlarla elde ettiği geliri bütçe açıklarını kapatmak ve kamu hizmetlerine aktarmayı hedefliyor. Ancak vatandaşlar, bu durumun kendilerini cezalandırmak anlamına geldiğini düşünüyor.

Exit mobile version