2023 DGS ile geçiş yapılacak lisans bölümleri

2023 DGS ile geçiş yapılacak lisans bölümleri

Dikey Geçiş Sınav sonuçları açıklanmasından sonra adaylar, 2 yıllık bölümlerden hangi lisans bölümlerine geçiş yapabileceklerini merak etmeye başladı.

Açıklanan sonuç duyurusu şu şekilde:

“16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan Dikey Geçiş Sınavı’nın (2023-DGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 11 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecektir”

Sonuçlara e devlet şifresi ile ais.osym.gov.tr adresi üzerinden erişebilirsiniz.

2023 DGS TERCİHLERİ

DGS tercihlerinin 21 Ağustos’tan sonra başlaması bekleniyor. Tercihlerle ilgili şu açıklamalar yapıldı: “Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundaki tablolardan yararlanmaları gerekmektedir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir” denildi.

Exit mobile version