CHP’li Fırat: SHP bildiğimiz parti değil farklı bir ismin kısaltması – Ankaragündem

CHP’li Fırat: SHP bildiğimiz parti değil farklı bir ismin kısaltması – Ankaragündem

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) yeniden tartışma konusu oldu. Yıllar önce kapanan partinin kısaltmasıyla Yargıtay’a başvuru yapıldı ve yeni bir parti kuruldu. CHP içerisinden çıkan muhalif hareket olduğu iddia edilen grup ile ilgili CHP’den ilk yorum CHP Parti Meclis Üyesi Ali Haydar Fırat’tan geldi.

Fırat, SHP’nin yeniden kurulmasını bir iktidar oyunu olarak değerlendirdi. CHP içerisinden böyle bir girişim olmadığını söyleyen Ali Haydar Fırat şu ifadeleri kullandı:

“Son cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalif görünen kişilerin nasıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarafına geçtiğine de hep birlikte tanıklık ettik. Muhalif görünümlü ve tamamen besleme partilerin aslında Türkiye’deki bu iktidar oyununun bir parçası olarak, AK Parti’yi iktidarda tutmak adına girdikleri ittifaklar, daha önce kendisini muhalif olarak tanımlayan şahısların mevcut iktidardan milletvekilleri olması. Bunların hepsi aslında bize bir şey gösteriyor. O da iktidar aslında mevcut durumu sürdürmek adına bu insanlardan yararlanıyor. Ben CHP içerisinde herhangi bir biçimde SHP’yi kuracak, bildiğimiz anlamda SHP değil tabii ki de, Sosyal Demokrat Halkçı Parti’den bahsediliyor. Öyle bir parti asla kurulmaz. Çünkü kurucularının, onu fesheden kurultay delegelerinin imzası gerekiyor. Dolayısıyla böyle bir imza yok. Tamamen farklı bir isimle, kısaltması SHP olarak kullanılmış. Ben ne eski genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu ne de başka partilerimizden insanların bu tür hareket içerisine gireceğini düşünmüyorum. SHP’yi kuranlar tırnak içerisinde kendilerini solda tanımlamış olsalar da bu iktidarın aparatları, oyuncaklarıdır. Şunu da biliyoruz; Yargıtay her partinin bu kadar hızlı bir biçimde kurulmasına izin vermiyor. Zorluklar çıkartıyor dilekçelerini kabul etmiyor. Daha önceki muhalif partilerin nasıl kurulması, kurulmaması ya da AK Parti’den ayrılanların ne kadar zorlu süreçlerde kurulduğunu da biliyoruz. O yüzden bu kadar hızlı biçimde bu partinin kurulmasına izin verilmesini, aslında daha önce de tanıklık ettiğimiz bir iktidar oyunu olarak bunu konumlandırmak, yorumlamak lazım.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Exit mobile version