Fahrettin Altun: “Yapay zeka, temel değerlerimizden ödün vermeden kullanılmalı”

Fahrettin Altun: “Yapay zeka, temel değerlerimizden ödün vermeden kullanılmalı”

Altun, yapay zeka teknolojilerinin medya üzerindeki etkilerinin sadece iş süreçlerini kolaylaştırmakla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda toplumsal rolü de şekillendirdiğini ifade etti. Yapay zeka ile medya arasındaki ilişkinin etik bir çerçevede ele alınması gerektiğini vurgulayan Altun, toplumsal adalet ve temel değerlerin bu süreçte göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Fahrettin Altun açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Narin’in soruşturmasına mercek!

Yapay zekanın medya üzerinde yarattığı en büyük sorunlardan birinin, bilginin doğruluğu ve güvenilirliği meselesi olduğunu söyleyen Altun, algoritmaların içerik üretiminde insan müdahalesi olmaksızın hızla geniş kitlelere ulaşabildiğini ifade etti. Ancak bu durumun yanlış bilgi ve dezenformasyonun yayılmasını da kolaylaştırabileceğine işaret eden Altun, yapay zekanın etik ilkeler doğrultusunda geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: OVP, Ekonomimizi daha da güçlendirecek bir mihenk taşı olacak

Altun, yapay zeka destekli algoritmaların yanlış bilgileri tespit etme ve yayılmasını önleme konusunda etkili olabileceğini dile getirerek, bu teknolojilerin hangi kriterler doğrultusunda çalıştığının ve nasıl denetlendiğinin büyük önem taşıdığını söyledi. Yapay zekanın, yanlış bilginin yayılmasına da olumsuz bir rol oynayabileceğine dikkat çeken Altun, bu durumun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Fahrettin Altun’dan ‘Gazze için susma!’ paylaşımı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesinden İsrail katliamı

Exit mobile version