İKTİDAR İSRAİL’LE TİCARETİ DEĞİL PROTESTO EDENLERİ ENGELLEDİ GENÇLER ŞAFAK BASKINIYLA GÖZALTINA ALINDI

İKTİDAR İSRAİL’LE TİCARETİ DEĞİL PROTESTO EDENLERİ ENGELLEDİ GENÇLER ŞAFAK BASKINIYLA GÖZALTINA ALINDI

‘Filistin için 1000 Genç’ grubunun soykırımın birinci yılı sebebiyle Şişhane Tünel Meydanı’nda yaptıkları eyleme katılan 18 kişiyi şafak baskınıyla gözaltına alındı. Grup Tünel Meydanı’nda toplanarak İstanbul Ticaret Müdürlüğü’ne yürümek istedi. Polis eylemcileri ablukaya alarak yürüyüşe izin vermedi. ‘İsrail’le Ticareti Kes’ sloganıyla Ticaret Müdürlüğüne gitmek ve bir yıldır bitmeyen ticareti protesto etmek isteyen gruba polis kalkanlarıyla sert müdahalede bulundu. Gözaltına alınan eylemciler 2911 gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet ve polise mukavemetle mevcutlu olarak tutuluyor.

‘Filistin için 1000 Genç’ grubu sabah saatlerinde sosyal medya hesaplarından 18 arkadaşlarının gözaltına alındığını duyurdu:

“BU SABAH DOSTLARIMIZ EV BASKINIYLA GÖZALTINA ALINDI. 18 YOLDAŞIMIZ GÖZALTINDA.

Aksa Tufanı’nın ve soykırımın 1. yılında intifadanın sesini bu şehrin meydanlarında haykırdığımız için sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Yüreği Filistinle atan herkesi, işgalci siyonistlere ve suç ortaklarına karşı Filistin halkı yalnız değildir diyen gençleri yalnız bırakmamaya çağırıyoruz!”

İsrail’e lanet okumanın serbest olduğu ancak İsrail’le ticareti kes demenin yasak olduğu protestoları ANKARAGÜNDEM gündeme getirmişti. Soykırımın birinci yılında İsrail’i protesto etmek için bir çok ülkede protestolar düzenlendi. Türkiye’nin de gerçekleşen bir çok eyleme polis müdahalesi olmadan 7’den 70’e her kesimin katıldığı 81 ildeki eylemler sakin geçti. Ancak Türkiye’nin İsrail’e devam eden ticaretini protesto eden ‘Filistin İçin 1000 Genç’ grubunun eylemine yüzlerce polis müdahale etti.

Exit mobile version