Milyonları ilgilendiren yöntemlerde genişlemeye gidildi: Yedi soruda yeni randevu sistemi

Milyonları ilgilendiren yöntemlerde genişlemeye gidildi: Yedi soruda yeni randevu sistemi

İşte 7 soruda Tetkik Amaçlı Görüntüleme İşlemlerinde Onaylı Randevu Dönemi…

Tetkik amaçlı görüntüleme işlemleri için hastane imkanlarının daha verimli kullanılmasını sağlayan bu yeni düzenleme, randevusuna gelemeyecek durumda olan hastaların erken bir zamanda randevularını iptal etmeleriyle boş kalan kapasitenin diğer hastalar için kullanılmasına olanak tanıyor. Bu kurallar, 24 Haziran Pazartesi günü itibarıyla alınacak randevular için geçerli olacak.

Ciddi bir kaynak israfına neden olan, hastaların farklı hastanelerde aynı şikayetle ilgili görüntüleme işlemi yaptırmak zorunda kalmasını önlemek amacıyla bu düzenleme hayata geçiriliyor. Yeni sistemle, bir hastanede yaptırılan tetkik amaçlı görüntüleme işlemi diğer hastanelerde görüntülenebilecek, böylece mükerrer tetkiklerin ve israfın önüne geçilecek.

Hastaneler tarafından sistem üzerinde randevuları oluşturulan kişilerin, randevu saatine uyacaklarına ilişkin onay vermeleri gerekiyor. Randevu tarihinden iki gün önce saat 20.00’ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekecek. Onay işlemi “www.mhrs.gov.tr” internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve “Alo 182 Çağrı Merkezi” aracılığıyla yapılabilecek.

NTV’de yer alan habere göre; onay verilen randevular randevu tarihinden iki gün önce saat 20.00’ye kadar “www.mhrs.gov.tr” internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve “Alo 182 Çağrı Merkezi” aracılığıyla iptal edilebilecek.

Son onay saatine kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu otomatik olarak iptal edilmiş sayılacak. Bu durum, hastane kapasitesinin daha verimli kullanılmasına yardımcı olacak.

Exit mobile version