Şüphelilerin adı iddianamede geçmemişti.. Araçların PTS kayıtları ortaya çıktı

Şüphelilerin adı iddianamede geçmemişti.. Araçların PTS kayıtları ortaya çıktı

Cinayetle ilgili olarak hazırlanan iddianamede adı geçmeyen Ömer Şanlı’nın kullandığı iddia edilen “06 DB 7018” plakalı VW Passat ve Tolgahan Demirbaş’ın kullandığı öne sürülen “34 CRY 469” plakalı Renault Fluence araçlarına ilişkin Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları, savcı Durdu Özer’in talimatıyla 10 Şubat 2023’te incelenmeye başlandı.

Ayşe Ateş Sinan Ateş’in suikastten önce söylediği sözleri açıkladı: Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım beni öldürmek için…

Savcı Özer, söz konusu araçların iç görüntülerinin özellikle tespit edilmesini, araçları kullanan şahısların belirlenmesini ve varsa benzin istasyonları ve dinlenme tesislerindeki güvenlik kamera görüntülerinin temin edilmesini istedi.

PTS kayıtlarına göre, cinayetten bir gün sonra, 31 Aralık 2022 tarihinde Bolu Highway AVM’den elde edilen kamera görüntülerinde, 00:37 sıralarında Ömer Şanlı’nın kullandığı iddia edilen araç AVM’ye giriş yaptı. Saat 00:40 civarında araçtan tek başına inen bir kişinin AVM’ye girdiği ve saat 01:06’da çıkış yaptığı tespit edildi. Araç, saat 01:26 sıralarında Bolu yönüne doğru seyir halindeyken görüntülendi.

Eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığı ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın kullandığı iddia edilen 34 CRY 469 plakalı Renault Fluence markalı aracın da PTS kayıtları dosyaya dahil edildi.

Savcı Durdu Özer’in yürüttüğü soruşturmada, Tolgahan Demirbaş’ın yanı sıra Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın Özel Kalem Müdürü Emre Yüksel ve MHP’li avukat Serdar Öktem gibi önemli şüpheliler tutuklanmıştı. Ancak, Temmuz 2023’te Adli Tatil gerekçesiyle dosya, savcı Özer ve diğer savcılardan alınarak Başsavcı Vekili Ahmet Altun’a devredildi. Adli Tatil’in sona ermesinin ardından Eylül 2023’te soruşturma tamamen Durdu Özer’den alınmıştı.

Exit mobile version