Birleşik Arap Emirlikleri’nden kripto para birimlerine müjde

Birleşik Arap Emirlikleri’nden kripto para birimlerine müjde

Birleşik Arap Emirlikleri Federal Vergi Dairesi (FTA), ülkenin Katma Değer Vergisi (KDV) düzenlemelerinde önemli değişiklikler yaparak, kripto para birimlerini de içeren sanal varlıklara KDV muafiyeti getirdiğini duyurdu.

Bu yeni düzenlemeler, 2 Ekim 2024’te yayımlandı ve 1 Ocak 2018’den itibaren geriye dönük olarak uygulanacak. Bu, sanal varlıklarla ilgilenen işletmelerin, daha önce ödedikleri KDV’yi geri talep edebileceği anlamına geliyor.

Bu değişiklikler, 2017 tarihli Federal Yasama Kararnamesi No. 8’in KDV’ye ilişkin Yürütme Yönetmeliği’nde yapılan geniş kapsamlı değişikliklerin bir parçası. Bu düzenlemeler, Bakanlar Kurulu Kararı No. 100/2024 kapsamında hayata geçirilmiş olup, 15 Kasım 2024’te yürürlüğe girecek. Bu hamle, dijital varlıkları da içeren çeşitli hizmetlerin KDV muamelesine daha fazla açıklık kazandırmayı hedefliyor.

Federal Vergi Dairesi, sanal varlıklar alanında faaliyet gösteren işletmeleri, KDV muafiyetinin operasyonları üzerindeki etkisini dikkatlice analiz etmeye davet etti. Özellikle, bu muafiyetin girdi vergisi iadeleriyle olan ilişkisi, işletmeler için önemli bir inceleme konusu olacak. Şirketlerin, geçmişte yaptıkları KDV iadelerini düzeltmek için gönüllü beyanlarda bulunmaları gerekebilir.

Exit mobile version