1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Şimşek, G20 Maliye Bakanları Toplantısı’nda Küresel Ekonomic Görünümü Tartışacak

Bakan Şimşek, G20 Maliye Bakanları Toplantısı’nda Küresel Ekonomic Görünümü Tartışacak

featured
service

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 25-26 Temmuz tarihleri arasında Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek olan G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılacak.

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile birlikte yarın Rio de Janeiro’ya hareket edecek. Toplantı, G20’nin bu yıl bakanlar düzeyinde yapılan üçüncü etkinliği olacak.

Şimşek, G20 toplantısının “Küresel Ekonomik Görünüm ve Devam Eden Sınamalar” başlıklı oturumunda ana konuşmacılardan biri olarak yer alacak. Bu oturumda, hem küresel ekonomi hem de Türkiye ekonomisi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Etkinlik süresince, Şimşek’in diğer mevkidaşları ile ikili görüşmeler yapması planlanıyor. İki gün sürecek bu toplantının gündeminde, küresel ekonomik görünüm, finansal sektör görünümü, finansal kapsayıcılık, vergi politikalarında uluslararası işbirliği, iklim değişikliği, sürdürülebilir kalkınma hedefleri, çok taraflı kalkınma bankalarında reform ve küresel borçluluk gibi konular yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Şimşek, G20 Maliye Bakanları Toplantısı’nda Küresel Ekonomic Görünümü Tartışacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz