1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yurt İçinde Merkez Bankası’na Gözler Çevrildi

Yurt İçinde Merkez Bankası’na Gözler Çevrildi

featured
service

Küresel yatırım piyasaları, ABD’deki başkanlık seçimleri nedeniyle belirsizlik içinde hareket ederken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası kararları bugün dikkatle izlenecek.

ABD’de seçim süreci, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam etmekte. Başkan Joe Biden’ın yarıştan çekilmesi ile birlikte Kamala Harris’in adaylığı neredeyse kesinleşti. Harris, 24 saat içinde 80 milyon dolardan fazla bağış topladı.

Bugün, Alphabet, Tesla, Visa, Louis Vuitton, Coca-Cola, General Electric ve Lockheed Martin gibi birçok büyük şirketin bilanço açıklamaları bekleniyor. Analistler, bu bilançoların hisse senedi ve sektörel dalgalanmaları artırabileceğini belirtiyor. Örneğin, Verizon’un açıklanan finansal sonuçları beklentileri karşılayamayınca hisseleri yüzde 6 değer kaybetti.

Tahvil ve emtia piyasalarındaki satış baskısı devam ediyor. ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,24 seviyesine gerilerken, altın ons fiyatı 2,394 dolarda işlem görüyor. Brent petrolün varil fiyatı ise 81,5 dolardan satılıyor. Bakırın libresi ise 4,18 dolarda işlem görmekte.

Asya pay piyasaları da karışık bir seyir izliyor. Analistler, ABD’deki seçimlerin Asya piyasalarındaki belirsizliği artırdığını ifade ediyor. Japonya Merkez Bankası’nın politika kararları öncesinde, dolar/yen paritesi gerilemeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yurt İçinde Merkez Bankası’na Gözler Çevrildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz