1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hizbullah’ın İsrail’e Füze Saldırısı: Tsuriel Hedef Alındı

Hizbullah’ın İsrail’e Füze Saldırısı: Tsuriel Hedef Alındı

featured
service

Lübnan’daki Hizbullah liderliği, İsrail’in kuzeyindeki Tsuriel yerleşim birimine katyuşa füzeleriyle saldırdığını duyurdu. Bu açıklama, çatışmaların tırmandığı bir dönemde geldi.

Söz konusu yazılı beyanatta, saldırıların, İsrail ordusunun Lübnan sınırında siviller üzerinde uyguladığı baskılara yanıt olarak gerçekleştirildiği vurgulandı. İlk kez gerçekleştirilen bu saldırıda, Tsuriel yöresine onlarca füzeden oluşan bir saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Öte yandan, İsrail ordusu; Lübnan’ın güneyinden yukarı Celile bölgesine fırlatılan füzelere karşılık olarak, çoğunluğunun hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini açıkladı. Ayrıca, Hayfa çevresinde yanlış hava hedefi uyarısı yüzünden, hava savunma sistemlerinden füzelerin kazara ateşlendiği bildirildi.

Sosyal medya platformlarında, Celile bölgesinde füzelerin havada ilerlediği ve patlama seslerinin duyulduğu anlara dair görüntülerin paylaşıldığı görüldü. Aynı zamanda, Hayfa bölgesinde hava savunma füzelerinin havada hareket ettiği görüntüler de yayınlandı.

İsrail ordusunun önceki gün, Lübnan’ın güneyinde Sur kentine bağlı Adlun beldesindeki bir silah deposuna yönelik hava saldırısı düzenlediği, bölgede güçlü patlamalara yol açtığı ve en az üç kişiyi yaraladığı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hizbullah’ın İsrail’e Füze Saldırısı: Tsuriel Hedef Alındı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz