1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. En Düşük Emekli Maaşı 12.500 TL’ye Çıkarıldı! Zam Farkı Ne Zaman Ödenecek?

En Düşük Emekli Maaşı 12.500 TL’ye Çıkarıldı! Zam Farkı Ne Zaman Ödenecek?

featured
service

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilere, malullere, vazife malullerine, dul ve yetimlere Temmuz 2024 zam farklarının 26 Temmuz’da ödeneceğini duyurdu. Bu duyuru, en düşük emekli maaşlarının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkarılmasının ardından merakla bekleniyordu.

SGK’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak zam farklarını alacağı belirtildi. Bu ödemeler, emeklilerin aylıklarını aldıkları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacak.

Ödemelerle ilgili detayları açıklayan SGK, fark ödemelerinin aylık ve üçer aylık periyotlarda nasıl yapılacağını şöyle belirtti:

Toplam fark ödemesi tutarı 11 milyar lirayı bulacak.

Başvuru süreci ve gerekli belgeler konusunda bilgi verilmedi ancak ödemelerin otomatik olarak hesaplara yatırılacağı belirtildi. Emekliler, fark ödemeleri için herhangi bir başvuru yapmadan ödemelerini alacaklar.

SGK’nın yaptığı resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı Temmuz dönemi zam farklarının ödemesi 26 Temmuz 2024 tarihinde yapılacaktır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
En Düşük Emekli Maaşı 12.500 TL’ye Çıkarıldı! Zam Farkı Ne Zaman Ödenecek?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz