1. Haberler
  2. Gündem
  3. Netanyahu, Gazze’deki Esirlerin Salıverilmesi İçin Anlaşmanın Olgunlaştığını Duyurdu

Netanyahu, Gazze’deki Esirlerin Salıverilmesi İçin Anlaşmanın Olgunlaştığını Duyurdu

featured
service

İsrail’in başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaptığı resmi ziyarette, 7 Ekim’de yaşanan saldırılardan bu yana Gazze Şeridi’nde tutulan İsrailli esirlerin kurtarılması konusunda önemli bir gelişme yaşandığını duyurdu.

Netanyahu, İsrail’deki esirlerin aileleriyle gerçekleştirdiği görüşmelerde, Gazze’deki esirlerin şartlarının iyileşmesi yönünde bir anlaşmanın hazırlanmakta olduğunu ifade etti. Bu görüşmeler, Amerika’da gerçekleşen aile temsilcileriyle ilk buluşma olarak kaydedildi.

Netanyahu, bu gelişmelerin Hamas’a uygulanan baskılardan kaynaklandığını ve esirlerin geri iade koşullarının iyileştiğini öne sürdü. Başbakan, Gazze’ye yönelik saldırıların, esirlerin evlerine dönüşü adına sürdürüldüğünü belirtti.

Görüşmenin ardından Netanyahu, Hamas’a karşı yürütülen askeri harekâtların devam edeceğini, bu durumun İran tehdidine karşı önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, esir takası ve ateşkes konularında süren dolaylı müzakerelerin umut verici olduğunu ifade etti. “Bu iyi bir işaret”

Netanyahu, mevcut müzakereler hakkında, “Anlaşmayla ilgili koşullar net bir şekilde olgunlaşıyor. Bu iyi bir işaret.” dedi. Ayrıca, anlaşmanın bir sürecin ürünü olduğunu ve anlık bir sonucun beklenmemesi gerektiğinin altını çizdi. Son olarak, Gazze’de 116 İsrailli esirin bulunduğu ve bunlardan 44’ünün hayatını kaybetmiş olabileceği bilgisi paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Netanyahu, Gazze’deki Esirlerin Salıverilmesi İçin Anlaşmanın Olgunlaştığını Duyurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz