1. Haberler
  2. Siyaset
  3. TBMM’de ‘Hırsız AKP’ Kavgası! AKP ve DEM Partili Vekiller Arasında Yumruklu Kavga

TBMM’de ‘Hırsız AKP’ Kavgası! AKP ve DEM Partili Vekiller Arasında Yumruklu Kavga

featured
service

Genel Kurul’da İYİ Parti’nin gündeme ilişkin verdiği grup önerisi görüşülürken konuşan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan “AKP hırsızlık yapıyor. Terbiyesiz de ahlaksız da sizsiniz” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine AKP’li vekiller kürsüye doğru yürüyerek Bozan’a saldırdı. Bozan bu sırada yere düştü.

Meclis polisi kavgaya müdahale etti. Kavgada eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Ali Bozan’a yumruk attı. DEM Partili ve CHP’li milletvekilleri saldırıyı önlemek için çaba sarf etti. Bu sırada CHP Milletvekili Murat Murat Emir de yer düştü.

Bu sırada TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşime ara verdi. Gerginlik arada da devam etti. Yaşanan arbede sırasında Bozan’ın yere düştüğü görülürken CHP’li bazı milletvekilleri araya girerek milletvekillerini ayırmaya çalıştı. Bozan daha sonra Genel Kurul salonundan çıkarılarak muhalefet kulisine götürüldü.

TBMM Genel Kurulu, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ve AKP’li milletvekilleri arasında “hırsızlık” atışmasıyla başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine verilen aranın ardından yeniden toplandı. Yaklaşık 1 saatlik aranın ardından başlayan oturumda, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, partilerin grup başkanvekillerine söz verdi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, şunları söyledi:

“Yaşadığımız sahneler içimize sindirebileceğimiz sahneler değil, toplumun gözü, kulağı burada. Herkes derdine çare arıyor. Bizim de içimize sindiremediğimiz sözleri tabi kabul etmiyoruz. Geçmişte de dedik ki kürsüde temiz bir dil kullanalım, siyaset üretelim ama bazen sataşmaların etkisi bu türden yerlere bizi sürüklüyor. Böyle durumlarda sözle belki de ama bu Meclis’in hukukuna uygun davranışlarla aşılabilecek şeylerin şiddette sürüklenmesi asla kabul edilebilir değil. Buna son verme iradesini dile getirdikten sonra hala bu saldırganlığı kabul etmek mümkün değil. Bu Meclis’te sürekli olarak şiddet yoluyla bir şeyleri yapabilme, sayısal çoğunluğa dayalı olarak bir şeyleri yapabilme aklından, anlayışından kendimizi kurtarmalıyız. Muhakkak o üslubun düzeltmesinin bir yolu vardır ama bu saldırganlıkla sonlanmaz aksine toplumu daha fazla gereriz. Biz grubumuz olarak bugünden itibaren temiz bir dil ve güçlü bir siyaset ilkesel olarak kabulümüzdür ama bütün gruplar için de bir ilke olmasını ve bu konuda tutarlı davranılmasını istiyoruz.

Hakaret olarak dile getirilen şeyler karşılıklı olarak geliştiği konusunda hepimiz hemfikiriz çünkü tutanaklar ortada. Ama sonrasında yaşadığımız sahne kabul edilebilir değildir. Kaldı ki en fazla hakarete, saldırıya maruz kalan grup DEM Parti grubudur. Söz demek, hakaret değildir. Eğer hakaret de olmuşsa o da söze dahildir sözün içerisinde halledilmelidir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM’de ‘Hırsız AKP’ Kavgası! AKP ve DEM Partili Vekiller Arasında Yumruklu Kavga
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz