1. Haberler
  2. Siyaset
  3. TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve CHP arasında ‘Adam gibi siyaset’ tartışması: “Tamam siz adam değilsiniz”

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve CHP arasında ‘Adam gibi siyaset’ tartışması: “Tamam siz adam değilsiniz”

featured
service

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Başarır’ın iddialarına cevap verirken, “Burası milletin kürsüsü. İnsanlıktan ve vicdandan bahsediyorsanız çıkıp itibar suikastı yapmayın, çıkıp bu insanların onurlarıyla şerefleriyle oynamayın. Adam gibi siyaset yapalım, konuşalım ama itibar suikastı yapmayalım” dedi.

Başarır, Şahin Usta’nın bu sözlerine, “Bu yüzyılda, bir kadın grup başkanvekilinin bu kürsüde konuşmasından gurur duyuyorum. Ama o kadın grup başkanvekilinin siyaset yapma tarzındaki tarifi ‘adam gibi’ ise yazıklar olsun. Biz kadın gibi de, adam gibi de değil insan gibi siyaset yapıyoruz” diyerek yanıt verdi.

Tartışmanın devamında Şahin Usta, “Kadınlara da işini iyi yaptığı zaman, adam gibi siyaset, adam gibi işini yapmak derler. Siz bunu anlamıyorsanız diyecek bir şeyim yok. Ben bundan gayet de memnunum. Adam gibi işimi yapıyorum, adam gibi grup başkanvekilliği yapıyorum, bunda hiçbir sıkıntı yok. Tamam siz adam değilsiniz, bir şey demiyoruz” şeklinde konuştu. Bu sözler, Meclis’te başta kadın milletvekilleri olmak üzere birçok milletvekili tarafından tepkiyle karşılandı.

Usta’nın ifadeleri, Meclis’teki kadın milletvekillerinin tepkisini çekti. Kadın milletvekilleri, bu ifadelerin cinsiyetçi ve aşağılayıcı olduğunu belirterek, kadınların siyaset sahnesinde eşit ve saygılı bir şekilde yer alması gerektiğini vurguladılar. Tartışma, Meclis Genel Kurulu’nda tansiyonun yükselmesine neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve CHP arasında ‘Adam gibi siyaset’ tartışması: “Tamam siz adam değilsiniz”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz