1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ayasofya’nın İbadete Açılışında Ziyafet İkramı

Ayasofya’nın İbadete Açılışında Ziyafet İkramı

featured
service

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce korunan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılışının dördüncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Etkinlik kapsamında öğle namazından önce Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Namazın ardından, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ziyarete gelenlere yemek ikramında bulunuldu.

İstanbul Valisi Davut Gül ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, halka yemek dağıtımında aktif olarak yer aldılar.

Davut Gül, Ayasofya’nın İstanbul’un fethinin simgesi olduğunu vurgulayarak, “Bugün burada hem vatandaşlarımız hem de kurumlarımızda büyük bir heyecan var. Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla ibadete açılan caminin mülkiyetinin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu biliyoruz. Bu organizasyonu koordine eden Fatih Belediyemize ve elbette Müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Allah Ayasofya’nın cami olarak daimi kalmasını nasip etsin.” dedi.

Mehmet Ergün Turan, Ayasofya’nın 86 yıl müze olarak hizmet verdikten sonra, 4 yıl önce tekrar ibadete açıldığını hatırlatarak, “Bu süreçte çok fazla katkımız olmasa da Ayasofya’nın açılmasıyla gurur duyuyoruz. Son dört yılda 25 milyon ziyaretçiye hizmet etmenin şerefini yaşıyoruz. İnşallah Ayasofya’nın cami olarak varlığını sürdürmesi için dua ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ayasofya’nın İbadete Açılışında Ziyafet İkramı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz