1. Haberler
  2. Gündem
  3. İran Meclisi’nde İnternet Yasakları Üzerine Gerginlik

İran Meclisi’nde İnternet Yasakları Üzerine Gerginlik

featured
service

İran’da internet yasaklarının güvenlik sorunlarının olmadığı dönemde kaldırılmasına yönelik bir milletvekili tarafından sunulan tasarının göz ardı edildiği iddiası üzerine, Meclis oturumu sırasında tansiyon yükseldi.

Oturumda, Bukan Milletvekili Muhammed Kesim Osmani, internet yasaklarının bir kısmının kaldırılmasına dair hazırladığı tasarının dikkate alınmamasıyla ilgili duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Osmani, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf’a yönelik eleştirilerini yüksek sesle ifade etti.

Osmani, “İki acil tasarı hazırlayıp yönetim kuruluna sundum. Bu plan her aşamadan geçti ama Sayın Kalibaf bu tasarıyı veto etti. Bunu hangi hakla yaptınız? Kur’an üzerine Meclis’in iç düzenlemelerine uyacağınıza yemin ettiniz,” şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Yardımcısı Ali Nikzad, Osmani’nin eleştirilerine yanıt vererek, tasarının sıraya alındığını ve dikkate alınmadığına dair iddiaların doğru olmadığını ifade etti. Nikzad, “Meclis Başkanı’na hitabınız doğru değil. ‘Burası kışla değil’ derken kastettiğiniz nedir? Bunlar nasıl ifadeler? Şu anda Başkanlık Heyetinde bekleyen 30 acil tasarı var ve bunlar zamanında sunulacak,” şeklinde belirtti.

Daha sonra basına açıklama yapan Osmani, internet yasaklarının yalnızca güvenlik sorunlarının olduğu dönemlerde uygulanmasına yönelik bir tasarı hazırladığını açıkladı. Tasarının 1 aydan fazla süredir bekletildiğini vurgulayan Osmani, “Birçok milletvekili de tasarının iyi bir plan olduğu konusunda hemfikir, ancak neden uygulanmadığı hususunda bir belirsizlik var. Anayasa, Meclis Başkanı’na herhangi bir tasarıyı engelleme yetkisi vermiyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İran Meclisi’nde İnternet Yasakları Üzerine Gerginlik
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz