1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Restoranlarda menü hilesi: Sürpriz hesaplar ve fahiş fiyatlar!

Restoranlarda menü hilesi: Sürpriz hesaplar ve fahiş fiyatlar!

featured
service

Bazı restoranlar, masalarındaki QR kod sistemini kapalı tutarak, menü fiyatlarını öğrenmek isteyen müşterilere “Sistem arızalı” veya “Menüde sorun var” şeklinde dönüş yapıyor. Ancak, denetim sırasında QR kod sistemini aktif hale getiriyorlar.

Bu durumla karşılaşan bir çift, Kaş’ta kahvaltıya gittiklerinde kişi başı kahvaltı fiyatını QR kod ile öğrenmek istediklerinde sistemin bozuk olduğunu gördüler. Serpme kahvaltı fiyatı olarak 700 TL düşündüler, ancak ek ücretlerle birlikte toplamda 2.100 TL hesap ödediler.

Hazır paketli yemek çeşitlerinin restoran menülerinde yer alması bekleniyor

Bazı müşteriler, menüdeki fiyatlar ile kasa arasındaki farktan şikayetçi olurken, bazıları ise aynı ürünün birkaç kez hesaba yazıldığını belirtiyor. Örneğin, bir müşteri menüde poğaça 40 TL, çay 15 TL olmasına rağmen 70 TL beklediği hesapta 90 TL ödemek zorunda kaldı. Başka bir müşteri ise üç çay içtikleri halde hesapta dokuz çay yazıldığını fark etti.

TÜRES artan restoran fiyatları için ‘yüzde 10 indirim’ çağrısı yaptı!

Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, bu tür hilelerle mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, müşterilere menü istemeleri ve menü vermeyen işletmeleri şikayet etmeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, masada, kasada veya tabelada farklı fiyatların olması durumunda tüketici lehine olan fiyatın uygulanması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Restoranlarda menü hilesi: Sürpriz hesaplar ve fahiş fiyatlar!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz