1. Haberler
  2. Gündem
  3. Demokratlar, Netanyahu’nun Kongre Konuşmasını Boykot Etti

Demokratlar, Netanyahu’nun Kongre Konuşmasını Boykot Etti

featured
service

İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi’nde gerçekleştirdiği konuşma sırasında, Temsilciler Meclisi ve Senato’daki Demokrat üyelerin neredeyse yarısı tarafından boykot edildi. Toplamda 96 Demokrat, bu oturuma katılmadı ve tepkilerini bu şekilde ifade etti.

Netanyahu’nun 2015’teki konuşması sırasında 58 Demokrat üye boykot yapmışken, bu seferki boykot sayısı neredeyse iki katına çıkarak 96’ya ulaştı. Basın açıklamaları ve medya raporları bu tarihi boykotu doğruladı.

ABD Kongresi’nde Filistin asıllı tek temsilci olan Rashida Tlaib, Netanyahu’nun konuşmasında yer almayı tercih etti. Tlaib, konuşma sırasında elinde “savaş suçlusu” ve “soykırım suçlusu” yazılı döviz tutarak tepkisini gösterdi. Konuşma sonrası Netanyahu’nun ayakta alkışlanmasını ise “iğrenç” bulduğunu belirtti.

Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, sosyal medya üzerinden Netanyahu’yu eleştirdi. Pelosi, “Netanyahu’nun Kongredeki sunumu, yabancı bir liderin yaptığı en kötü konuşmaydı” dedi ve Netanyahu’nun, ateşkes sağlama hedefini dikkate alması gerektiğini vurguladı.

Bazı Demokrat üyeler, NATO Liderleri arası dayanışmanın yanı sıra Gazze’de yaşanan artan kayıplara dikkat çekerek, Netanyahu’yu Kongre’de ağırlamanın “ikiyüzlülük” olduğunu ifade ettiler. Temsilci Summer Lee, “Gazze’nin büyük kısmı, ABD’nin sağladığı silahlarla yok edildi. 39 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti ve bu durumda Netanyahu’yu karşılıyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Demokratlar, Netanyahu’nun Kongre Konuşmasını Boykot Etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz