1. Haberler
  2. Gündem
  3. İngiltere’de Polis Şiddeti: Beyninde Kist Olan Kişi Gözaltında Tekmelendi

İngiltere’de Polis Şiddeti: Beyninde Kist Olan Kişi Gözaltında Tekmelendi

featured
service

İngiltere’nin Manchester Havalimanı’nda, polisin gözaltı sürecinde bir kişiye uyguladığı şiddet tartışmalara yol açtı. Olayda, yüzü ve kafası darbe alan şahıs hakkında son yapılan tetkikler, durumunun ciddi olduğunu ortaya koydu.

Fahir adındaki müvekkilinin avukatı Ahmet Yakup, Rochdale Polis Karakolu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, çekilen tomografi sonuçlarının Fahir’in beyninde kist bulunduğunu gösterdiğini belirtti. Yakup, müvekkilinin durumunun hızla kötüleştiğini ve şu an yaşam savaşı verdiğini ifade etti.

Dün sosyal medyada viral hale gelen bir video, bir polisin, yerde yüzükoyun yatan Fahir’e defalarca tekme attığını göstermekle birlikte, olayın polisin şiddete başvurduğunu ortaya koydu. Ayrıca, gözaltına alınma anında polisin elektroşok silahı kullandığı ve mağdura dirsekle vurduğu gözlemlendi.

Manchester Polisi, olayın ardından yaptığı açıklamada bir grup polisin, gözaltı sırasında saldırıya uğradıklarını belirtti ve konunun Mesleki Standartlar Müdürlüğü tarafından incelendiğini duyurdu. Aynı zamanda, yaşanan olayın ciddiyetine yönelik toplumda endişe ve kaygı yarattığını vurguladılar. Gazeteci Alex Tiffin, olayın bir güvenlik kontrolü esnasında patlak verdiğini ve mağdurun annesinin polis tarafından itildiğini öne sürdü. Polis şiddetine maruz kalanların Müslüman olması, İngiltere’deki pek çok sivil toplum kuruluşundan ve tanınmış kişiliklerden büyük tepkiler aldı.

Manchester Polisi, olayla ilgili bir polis memurunun açığa alındığını kaydetti. Yetkililer, toplumun hissettiği endişeleri anladıklarını belirtirken, şiddetin her türlüsüne karşı durduklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İngiltere’de Polis Şiddeti: Beyninde Kist Olan Kişi Gözaltında Tekmelendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz