1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aziza Mustafa Zadeh Harbiye’de Unutulmaz Bir Konser Verdi

Aziza Mustafa Zadeh Harbiye’de Unutulmaz Bir Konser Verdi

featured
service

Azerbaycan’ın uluslararası alanda tanınan sanatçısı Aziza Mustafa Zadeh, “Cazın Prensesi” unvanıyla bilinen piyanist, besteci ve şarkıcı, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda müzikseverlerle buluştu.

Konserde, Musicarium ve Y Kültür Sanat iş birliğiyle düzenlenen show’da sadece piyano performansı sergileyen Zadeh, aynı zamanda caz tarzında Azeri şarkılar da seslendirdi. Zadeh, “Konsere özel bir repertuvar hazırladım; konuşmak yerine müzikle ifade etmeyi tercih ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konsere damga vuran anlardan biri ise Zadeh’in oğlu Ramız Han’ı sahneye davet etmesi oldu. Annesinin sevilen eserlerini müzikseverler için icra eden Ramız Han, izleyicilerden tam not aldı.

Yağmurlu bir atmosferde gerçekleşen konser, Zadeh’in hayranları tarafından büyük bir coşkuyla desteklendi. Sanatçı, katalitik ses performansıyla bir kez daha hayranlarını büyülemeyi başardı.

Fusion ve caz türündeki eserleri ile dünya çapında tanınan Aziza Mustafa Zadeh, 1991 yılında çıkardığı kendi adını taşıyan ilk albümü ile müzik kariyerine başladı. 1993 yılında “Always” adlı ikinci albümüyle de müzik dünyasında ses getirdi. Zadeh, bir yıl sonra Phono Akademi Ödülü, Echo Müzik Ödülü ve Thelonious Monk Piyano Yarışması’nda birincilik gibi önemli ödüllerin sahibi oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aziza Mustafa Zadeh Harbiye’de Unutulmaz Bir Konser Verdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz