1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Vergiler artıyor: Yeni paket vatandaşın cebini vuracak

Vergiler artıyor: Yeni paket vatandaşın cebini vuracak

featured
service

Vergi paketindeki değişiklikler şöyle

Kayıt dışı faaliyet gösterenler ve vergi usulsüzlüğü yapanlar için cezalarda ciddi artışlar öngörülüyor. Özellikle vergi ziyaı cezaları yüzde 50 oranında yükselirken, özel usulsüzlük cezaları da belirgin şekilde artacak.

Farklı mükellef grupları ve usulsüzlük türleri için yeni bir ceza cetveli oluşturuldu. Bu cetvelle cezaların daha adil ve caydırıcı olmasını amaçlıyor.

Elektronik ticaret yapanlar, vergi bildirimlerinde daha dikkatli olmak zorunda kalacaklar. Aksi takdirde yüksek cezalarla karşılaşabilecekler. Bu zorunluluğa uymadan ödeme yapanların, durumu 5 iş günü içerisinde idarenin bilgisine girmeden bildirmesi durumunda ise ceza kesilmeyecek.

Mal teslimi veya hizmet ifalarına ilişkin tahsilatların, banka ve benzeri finans kurumları, ödeme kuruluşları veya PTT aracılığıyla başkalarının adı veya hesabı kullanılarak yapılması durumunda her bir işlem için, işleme konu tutarın yüzde 10’u oranında, mal teslimi ya da hizmet ifasını yapanlarla adına veya hesabına ödeme yapılanlara ayrı ayrı özel usulsüzlük cezası kesilecek. Bu hüküm uyarınca bir takvim yılı içinde kesilecek özel usulsüzlük cezasının toplamı 20 milyon lirayı geçemeyecek.

Kredi kartı gibi ödeme araçlarının usulsüz kullanımı ciddi şekilde cezalandırılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vergiler artıyor: Yeni paket vatandaşın cebini vuracak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz