1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Netanyahu’ya Sert Tepki

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Netanyahu’ya Sert Tepki

featured
service

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmaya sert tepki gösterdi. Kurtulmuş, savaş suçlularının yerinin meclis kürsüleri değil, sandık sandalyeleri olduğunu ifade etti. “Gazze’de yaşanan soykırıma varan katliamın ve açık savaş suçlarının üstünü örtmeye Netanyahu’nun yalana dayalı şovu yetmeyecektir.” dedi.

Kurtulmuş, yazılı açıklamasında, Gazze’de yaklaşık 10 aydır devam eden insani yıkımın arkasında savaş suçlusu olarak tanımladığı Netanyahu’nun bulunduğunu belirtti. “Uluslararası hukuku hiçe sayan, bölgeyi ateşe veren ve kendi halkı nezdinde bile saygınlığı sorgulanan bu kişi, ABD Kongresi’nde sahne alarak ırkçı nefret ve barış karşıtı söylemlerine devam etme fırsatı bulmuştur.” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, ABD Kongresi’ndeki durumu eleştirerek, “Netanyahu, Gazze’de akan kanın durdurulması önündeki en büyük engel olduğunu kendisi de kabul etmiştir.” ifadesini kullandı. Ayrıca, birçok Kongre üyesinin bu sahne şovuna katılmayı reddetmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, demokrasinin, hukukun ve adaletin önemli değerler olduğunu belirterek, ABD halkını bu değerleri savunmaya çağırdı. “Hak er ya da geç yerini bulacak, adalet mutlaka tecelli edecektir.” ifadeleriyle mesajını sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Netanyahu’ya Sert Tepki
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz