1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uzmanlardan peş peşe açıklama geldi! Ciddiye almayan yanar: İşte Kurban Bayramı hava raporu

Uzmanlardan peş peşe açıklama geldi! Ciddiye almayan yanar: İşte Kurban Bayramı hava raporu

featured
service

Bayramın İlk Günü Karadeniz Bölgesi’nde Yağış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, Kurban Bayramı haftasında hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Macit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arife günü Karadeniz Bölgesi ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların devam edeceğini belirtti.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Hava Durumu Açıklamaları

Abdullah Macit, bayramın 1. günü Karadeniz Bölgesi’nin tamamında yağış beklendiğini, diğer bölgelerde ise bayramın 1. gününde yağış beklenmediğini ifade etti. Yağış beklentisinin sadece Karadeniz Bölgesi ile sınırlı olduğunu vurguladı. Bayramda hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde seyredeceğini söyleyen Macit, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yağış beklentisi olmadığını ekledi.

Kıyı Bölgelerinde Az Bulutlu ve Açık Hava

Kıyı bölgelerinde bayram boyunca havanın az bulutlu ve açık olacağını dile getiren Macit, sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceğini aktardı. Bayramda en yüksek sıcaklığın Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ölçüleceğini ifade eden Macit, burada sıcaklıkların 40 dereceye kadar çıkacağını kaydetti.

Üç Büyükşehirde Hava Durumu: İstanbul, Ankara ve İzmir

Üç büyükşehrin hava durumuna da değinen Macit, İstanbul ve Ankara’da 33-34 derece civarında seyreden sıcaklıkların 29-30 derecelere düşeceğini belirtti. Arife ve bayramın 1. gününün biraz daha serin geçeceğini söyledi. İzmir’de ise bayram boyunca yağış beklenmediğini dile getiren Macit, sıcaklıkların 34-35 derece civarında olacağını bildirdi.

Fevzi Burak Tekin’den Bayram Hava Durumu Değerlendirmesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, A Haber’e yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı boyunca beklenen hava durumu olaylarına ilişkin bilgiler verdi. Tekin, bayramda ülkemizin Kuzey iç kesimlerinde yağış görüleceğini, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceğini belirtti. Hava sıcaklığının geçtiğimiz hafta mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyrettiğini, yarın iç kesimlerdeki yağışlardan dolayı biraz azalacağını fakat genel olarak mevsim normallerinin üzerinde olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

Arife Günü ve Bayramın İlk Gününde Yağış Beklentileri

Arife günü özellikle Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yağış beklendiğini belirten Tekin, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yağışların kuvvetli olacağını, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olmalarını istedi. Ayrıca, Marmara’nın güneyinde, İç Ege’de, Göller Yöresi’nde ve Eskişehir çevrelerinde rüzgarın kuvvetli eseceğini, zamanla hızının 80 km saate çıkabileceğini ifade etti.

Bayramın İlk Günü ve Devamındaki Günlerde Beklenen Hava Durumu

Bayramın birinci gününde ülkemizin Kuzeydoğu kesimlerinde yağış beklenirken, iç ve batı kesimlerde, güney kesimlerde yağış olmayacağını, havanın az bulutlu ve açık geçeceğini belirtti. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların olacağını aktardı. Güney Ege’den Şırnak hattına uzanan kesimde hava sıcaklığının 35 derece ve üzerinde seyredeceğini söyledi.

İlerleyen Günlerdeki Yağışlar ve Sıcaklık Değişiklikleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzmanlardan peş peşe açıklama geldi! Ciddiye almayan yanar: İşte Kurban Bayramı hava raporu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz