1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kurban Bayramında acı haber geldi! 6’sı çocuk 9 kişi hayatını kaybetti

Kurban Bayramında acı haber geldi! 6’sı çocuk 9 kişi hayatını kaybetti

featured
service

7 Ekim Olayları ve Sonrası

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, 7 Ekim 2023’te Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından gerçekleştirilen saldırıya misilleme olarak devam ediyor. İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallere karşılık verdiklerini belirtmişti.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Saldırıların Ardındaki Gelişmeler

İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bu tarihten itibaren İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere toplam 37 bin 337 Filistinli hayatını kaybetti, 85 bin 299 kişi yaralandı.

Gazze’de İnsanlık Dramı

Gazze’de süregelen çatışmalar ve saldırılar, bölgedeki sivillerin büyük zarar görmesine neden oluyor. El-Bureyc Mülteci Kampı’nda yaşanan son olay, bu insani krizlerin bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. İsrail’in hava saldırıları, sivillerin yaşamını tehdit ederken, bölgedeki sağlık hizmetleri de büyük baskı altında kalıyor.

Saldırının Ardındaki Nedenler

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısı, İsrail’e yönelik uzun süreli bir gerilimin sonucu olarak görülüyor. Hamas, İsrail’in Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik ihlallerine karşılık verdiğini savunurken, İsrail ise kendi güvenliğini sağlamak adına bu saldırılara karşılık verdiğini ifade ediyor.

Uluslararası Tepkiler

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları uluslararası arenada geniş yankı buluyor. Birçok ülke ve insan hakları örgütü, sivillerin hedef alınmasını kınarken, Gazze’deki insani durumun daha da kötüleşmemesi için çağrıda bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurban Bayramında acı haber geldi! 6’sı çocuk 9 kişi hayatını kaybetti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz