1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Yerlikaya acı bilançoyu duyurdu! 60’tan fazla ölü ve binlerce yaralı var

Bakan Yerlikaya acı bilançoyu duyurdu! 60’tan fazla ölü ve binlerce yaralı var

featured
service

Tatil Süresince Genel Durum

Bayram tatilinde dün 597 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 13 kişi hayatını kaybederken, 1.007 kişi de yaralandı. Yerlikaya, denetlenen 406.165 araçtan 21.129’una hız ve radar işlemi, 39.021’ine ise diğer ihlallerden dolayı işlem yapıldığını bildirdi.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Günlük Kazalar ve Yaralanmalar

Bayram tatilinin 7 günü boyunca meydana gelen trafik kazalarında toplam 62 kişi hayatını kaybetti, 8.690 kişi ise yaralandı. Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini ifade etti.

Trafik Kurallarına Uyalım

Bakan Yerlikaya, aşırı hız yapmaktan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, araçlarda ve otobüslerde emniyet kemeri takmanın önemine dikkat çekti. “Trafik kurallarına uyalım,” diyen Yerlikaya, yolculukların sevdiklerine kavuşmak için olduğunu, ayırmak için değil, ve yolun sonunun bayram olması temennisinde bulundu.

Denetimler ve Uygulamalar
Trafik Denetimleri

Emniyet ve jandarma trafik ekipleri, bayram süresince 24 saat esasına göre denetimlerini sürdürdü. Bu denetimler kapsamında, hız ve radar kontrolleri ile diğer trafik ihlallerine yönelik işlemler gerçekleştirildi.

Araç Kontrolleri

Dün yapılan denetimlerde 406.165 araç kontrol edildi. Bu kontrollerde, hız ve radar işlemi yapılan araç sayısı 21.129, diğer ihlallerden dolayı işlem yapılan araç sayısı ise 39.021 olarak kaydedildi.

Kazaların Önlenmesi İçin Öneriler

Emniyet Kemerinin Önemi

Yerlikaya, trafik kazalarının önlenmesi ve can kayıplarının azaltılması için emniyet kemerinin mutlaka takılması gerektiğini vurguladı. Hem özel araçlarda hem de toplu taşıma araçlarında emniyet kemeri kullanımı hayati önem taşıyor.

Hız Sınırlarına Uyalım

Aşırı hız, trafik kazalarının en büyük nedenlerinden biri olarak biliniyor. Bu nedenle, hız sınırlarına uymak ve kontrollü bir şekilde araç kullanmak, kazaların önlenmesinde büyük rol oynuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Yerlikaya acı bilançoyu duyurdu! 60’tan fazla ölü ve binlerce yaralı var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz