1. Haberler
  2. Gündem
  3. Süleymaniye’de Asayiş Sorunları ve Tepkiler

Süleymaniye’de Asayiş Sorunları ve Tepkiler

featured
service

Irak’ta, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) kontrolündeki Süleymaniye kentinde, güvenlik güçlerinin uygulamaları kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı.

Kentte farklı güvenlik birimlerinin son dönemdeki eylemleri, bir çaycının komando güçleri tarafından öldürülmesiyle tekrar gündeme geldi. Bu olay, yerel halk arasında kaygıları artırdı.

KYB lideri Bafıl Talabani’nin partiden uzaklaştırılması sonrası “Halk Cephesi” adında yeni bir oluşum kuran Lahur Şeyh Cengi, yaşanan güvenlik sorunlarına ilişkin konuştu. Cengi, “Süleymaniye’de yaşananlara dünyanın hiçbir bölgesinde rastlayamazsınız. Askeri güçlerin şehir merkezinde halkı tutuklaması ve kaçırması kabul edilemez,” dedi.

Cengi, yasalara göre asayiş güçlerinin sadece yargı kararıyla yakalama yapabileceğini ifade ederek, “Süleymaniye’de asayişin ve polisin yetkisi kalmamış durumda. Komando güçleri şehrin içinde rahatça dolaşıyor,” şeklinde konuştu. Ayrıca, Bafıl Talabani’nin çaycının öldürülmesinden bir gün önce komando güçlerini ziyaret ettiğini ve onları tebrik ettiğini vurgulayarak Kubat Talabani’yi de eleştirdi.

Son söz olarak, Cengi, “Halkın konuşma zamanı gelmiştir, bu uygulamalarla devam edemeyiz,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Süleymaniye’de Asayiş Sorunları ve Tepkiler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz