1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çin ve Tayvan’dan Balıkçı Kazası İçin Anlaşma

Çin ve Tayvan’dan Balıkçı Kazası İçin Anlaşma

featured
service

14 Şubat’ta Tayvan’ın kontrolündeki Kinmen Adası açıklarında meydana gelen baktı balıkçı teknesinin alabora olmasının ardından, Çin ve Tayvan arasında önemli bir anlaşma sağlandı. Olayda hayatını kaybeden 2 Çinli balıkçının durumu, iki taraf yetkililerinin yaptığı görüşmeler sonucunda netleşti.

South China Morning Post’a göre, yetkililer, kazaya ilişkin ayrıntıları paylaşmadan önce, kazazedelerin cenazelerinin Çin’e ulaşması için bir mutabakata vardı. Ayrıca, balıkçıların ailelerine tazminat ödenmesi konusunda da anlaşmaya varmışlardır.

Kinmen Adası açıklarında, 14 Şubat’ta sahil güvenlik ekipleri tarafından izlenen balıkçı teknesi alabora oldu. Bu olayda, teknede bulunan 2 balıkçı yaşamını kaybederken, 2 kişi kurtarıldı.

Olayın ardından Pekin yönetimi, Bahar Bayramı tatili sırasında meydana gelen bu kazaya tepki göstererek, bölgedeki devriye faaliyetlerini artırma kararı aldı. Kinmen Adası, Tayvan’ın kontrolünde olsa da Çin ana karasına oldukça yakın bir konumda bulunmasıyla dikkat çekiyor.

Çin, Tayvan’ı topraklarının bir parçası olarak görmeye devam ederken, Tayvan, 1949’dan bu yana fiili bağımsızlık sürdürmektedir. Bu durum, Çin ile Tayvan arasında devam eden iç savaş sonrası ayrılık ve egemenlik ihtilafını alevlendirmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin ve Tayvan’dan Balıkçı Kazası İçin Anlaşma
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz