1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dizel ve benzinli araçlar yasaklanıyor! O tarihte trafiğe çıkamayacaklar

Dizel ve benzinli araçlar yasaklanıyor! O tarihte trafiğe çıkamayacaklar

featured
service

Türkiye, Avrupa Birliği’ne katılımı gerçekleşirse bu yasaklara uyum sağlamak zorunda kalacak. Bu bağlamda, çevreci politikalar kapsamında elektrikli araçların daha fazla teşvik edilmesi bekleniyor. Türkiye’deki dizel araç sahipleri, Avrupa’daki bu yasakların Türkiye’de de uygulanıp uygulanmayacağı konusunda merak içinde.

İngiltere, 2040 yılında dizel ve benzinli araçların satışını durdurmayı planlıyor. Bu karar, Türkiye’deki dizel araç sahiplerinin akıllarına “Acaba Türkiye’de de benzer yasaklar uygulanır mı?” sorusunu getiriyor. Almanya gibi bazı ülkeler ise, içten yanmalı motorların tamamen yasaklanmasına karşı çıkarak alternatif çözümler öneriyor.

Çevreciler, fosil yakıtların çevreye zarar verdiği gerekçesiyle bu yakıtları eleştirirken, dünyanın önde gelen otomobil üreticisi Almanya, içten yanmalı motorların 2035 yılından sonra da kullanılabileceğini savunuyor. Bu durum, Türkiye’deki otomobil pazarında belirsizlik yaratırken, dizel araç sahipleri ve otomobil alıcıları için önemli bir dönüm noktası olabilir.

Gelişmelerin nasıl şekilleneceği ve Türkiye’nin AB ile olan ilişkileri çerçevesinde bu yasakların nasıl uygulanacağı merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dizel ve benzinli araçlar yasaklanıyor! O tarihte trafiğe çıkamayacaklar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz