1. Haberler
  2. Gündem
  3. Demokratların Başkan Yardımcısı Harris’e Destek Oranı Yükseliyor

Demokratların Başkan Yardımcısı Harris’e Destek Oranı Yükseliyor

featured
service

ABD’de gerçekleştirilen yeni bir ankette, Demokrat Parti seçmenlerinin yaklaşık %80’inin Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i, 2024 kasım seçimlerinde partinin adayı olarak görmekten memnun olacağı ortaya çıktı.

Associated Press’in (AP) NORC Halkla İlişkiler Merkezi ile gerçekleştirdiği anket, 25-29 Temmuz tarihleri arasında 1143 katılımcıyla yapıldı. Sonuçlar, Harris’in adaylığının partinin tabanında geniş bir destek bulduğunu gösteriyor.

Ankete katılan Demokratların %80’i, mevcut ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesi durumunda Harris’in resmi adaylığını destekleyeceklerini ifade etti. Bu bağlamda, siyahi katılımcıların yaklaşık %70’i ve Hispaniklerin de yarısı, Harris’in adaylığından memnun olacağını belirtti.

Katılımcıların %75’i, Biden’ın adaylıktan çekilmesinin “doğru karar” olduğunu düşünürken, yaklaşık %60’ı ise Biden’ın başkanlık görevini iyi yürütemediği yönünde görüş bildirdi.

Katılımcıların %56’sı, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın karşısında Harris’in yarışması durumunda Trump’ın kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyor. Cumhuriyetçilerin %90’ı Trump’ın başkan seçilmesini muhtemel görürken, Demokratların %70’i ise Harris’in zafer kazanabileceğine inanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Demokratların Başkan Yardımcısı Harris’e Destek Oranı Yükseliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz