1. Haberler
  2. Gündem
  3. Elektrik Faturalarındaki Yeni Dönem: Zamlar ve Değişiklikler

Elektrik Faturalarındaki Yeni Dönem: Zamlar ve Değişiklikler

featured
service

Yeni tarifeye geçişle birlikte, 100 kWh elektrik tüketen bir mesken abonesinin faturası 207,23 TL olarak belirlenmişken, haziran ayında 1000 TL ödeyen bir abone, temmuz ayında 1380 TL ödeyecek. Ticarethanelerde ise durum daha da dikkat çekici; haziran ayında 5000 TL ödeyen bir işletme, temmuzdan itibaren 6562 TL ödeyecek. Bu önemli artışlar, tüketicilerin cebini doğrudan etkiliyor.

Tasarruf uzmanı Çağada Kırım, yapılan zammın elektrik zammı değil, elektrik dağıtım bedeli zammı olduğunu belirtti. Kırım, “Meskenlerde düşük kademe zammı yüzde 2,5, yüksek kademe zammı ise yüzde 23 ile sınırlı kalırken, dağıtım bedeli yüzde 59 oranında arttı” açıklamasını yaptı. Ticarethanelerde ise düşük kademe zammı yüzde 29, yüksek kademe zammı ise yüzde 8 artmış durumda; burada da dağıtım bedelindeki artış yüzde 59’u buluyor.

Kırım, küçük sanayicilerin fatura tutarlarında herhangi bir değişiklik olmadığını, büyük sanayicilerin ise ulusal tarife sisteminden çıkarılarak maliyet bazlı tarife sistemine geçirildiğini ifade etti. Bu sistem altında, büyük sanayiciler temmuz ayında yaklaşık olarak 1 kWh elektriğe vergi ve dağıtım bedeli hariç 3 TL ödeyecekler. Bu değişiklikler, sanayiciler için maliyet hesaplamalarını yeniden gözden geçirmelerini gerektiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elektrik Faturalarındaki Yeni Dönem: Zamlar ve Değişiklikler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz