1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkmen Gazında 300 Milyar Metreküp Hedefi Belirlendi

Türkmen Gazında 300 Milyar Metreküp Hedefi Belirlendi

featured
service

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmenistan’da gerçekleştirdiği görüşmelerde, önümüzdeki 20 yıl boyunca her yıl 15 milyar metreküp doğal gaz arzı hedeflediklerini vurguladı. Toplamda yaklaşık 300 milyar metreküplük bir hacim planlanıyor.

Bakan Bayraktar, Türkmenistan’daki resmi temasları sırasında Türkmengeologiya, Türkmenistan Enerji Bakanlığı ve Türkmengaz gibi önemli kuruluşların yetkilileriyle bir araya geldi. “Ata Yurdu”nda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Bayraktar, doğal gaz konusunda Türkiye ve Türkmenistan arasında önemli bir işbirliği alanı olduğunu ifade etti.

Bayraktar, Türkmen gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşması için alternatif projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti. “Hazar geçişli bir boru hattı ile büyük miktarlarda doğal gazı batı piyasalarına ulaştırma planlarımız mevcut,” diyerek, bu sürecin aşama aşama ilerleyeceğini vurguladı.

Bayraktar, madenlerin ve elektriğin de gündemde olduğunu belirterek, Türkmenistan’ın bu alanlardaki zengin potansiyelini Türk şirketleriyle birlikte değerlendirmek için anlaşmalar yapmayı planladıklarını açıkladı.

Türkiye’nin doğal gaz depolama altyapısına da dikkat çeken Bayraktar, BOTAŞ’ın yetkinliklerinin Türkmenistan ile paylaşılacağını belirtti. Türkiye’deki 6 milyar metreküplük doğal gaz kapasitesinin 2028’e kadar 12 milyar metreküpe çıkarılması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkmen Gazında 300 Milyar Metreküp Hedefi Belirlendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz