1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BOTAŞ, Ağustos Ayında Doğal Gaz Fiyatlarına Zam Yaptığını Açıkladı. İşte Detaylar ve Yeni Fiyat Tarifeleri!

BOTAŞ, Ağustos Ayında Doğal Gaz Fiyatlarına Zam Yaptığını Açıkladı. İşte Detaylar ve Yeni Fiyat Tarifeleri!

featured
service

Sanayi abonelerinin tarifelerinde de güncelleme yapıldı. Yeni tarife ile 1000 metreküp doğal gazın fiyatı, kademe 1 için 8.549 TL, kademe 2 için ise 11.380 TL olarak açıklandı. Elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gazın fiyatı ise değişmeyerek 1000 metreküp için 12.000 TL olarak duyuruldu.

Yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın fiyatı %33,1 oranında arttı. Buna karşın, yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin 1 metreküp ve üzerinde olan serbest tüketicilerin tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

BOTAŞ, konut tüketicilerine yönelik dağıtım şirketlerine uygulayacağı satış fiyatını 1000 metreküp doğal gaz için 5.631 TL olarak belirledi. Bu fiyat tarifesi, ağustos ayında geçerli olacak şekilde düzenlendi.

Doğal gazda fiyat tarifeleri, her ay güncellenerek hesaplanıyor. Ağustos ayına özel olarak yapılan bu zam, hem konut kullanıcılarını hem de sanayi abonelerini etkileyecek.

BOTAŞ’ın ağustos ayı itibarıyla yürürlüğe koyduğu yeni doğal gaz fiyat tarifeleri, konut kullanıcıları için %38, serbest tüketiciler için ise %33,1 oranında artış içeriyor. Sanayi aboneleri ve elektrik üretimi için kullanılan doğal gaz fiyatlarında ise belirli kademelerde değişiklik yapıldı. Bu zamların etkisi, önümüzdeki aylarda tüketiciler tarafından daha net bir şekilde hissedilecek.

BOTAŞ’ın resmi internet sitesinden ve dağıtım şirketlerinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu zamlar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve güncel fiyat tarifelerini öğrenmek için BOTAŞ Resmi Web Sitesi üzerinden de takip edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BOTAŞ, Ağustos Ayında Doğal Gaz Fiyatlarına Zam Yaptığını Açıkladı. İşte Detaylar ve Yeni Fiyat Tarifeleri!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz