1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fiili piyasa faizi sessiz sedasız indi

Fiili piyasa faizi sessiz sedasız indi

featured
service

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz hafta yapılan Temmuz ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz oranlarını yüzde 50 seviyesinde sabit tutma kararı aldı.

Mart 2024’te gerçekleştirilen 500 baz puanlık artışla yüzde 50’ye çıkarılan politika faizi, son dört PPK toplantısında da değişmedi. Merkez Bankası’nın bu şahin tutumu, piyasalarda faiz indirimi beklentilerini artırdı. Ancak TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, faiz indiriminin gündemlerinde olmadığını belirterek bu konuda net bir açıklama yaptı.

Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapmaması, piyasaları dikkatle izleyen yatırımcılar arasında soru işaretlerine neden oldu. Faiz indiriminin ne zaman gerçekleşeceği merak konusu olurken, TCMB’nin bu konuda izleyeceği yol, ekonomik dengeler açısından kritik önem taşıyor.

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara ise dikkat çekici bir analizle gündeme geldi. Kara, sosyal medya hesabında paylaştığı grafikle piyasada fiili bir faiz indiriminin zaten gerçekleştiğini söyledi.

Prof. Dr. Kara, paylaşımında, “Herkes faizlerin ne zaman ineceğini tartışa dursun, arka planda fiili piyasa faizi sessiz sedasız indi bile. Gecelik piyasa referans faiz oranı, neredeyse mart ayındaki 500 baz puan faiz artırımı öncesindeki seviyelere geri döndü” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fiili piyasa faizi sessiz sedasız indi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz