1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sırbistan’da Lityum Madenciliği için Uzman Onayı Gereken Açıklama

Sırbistan’da Lityum Madenciliği için Uzman Onayı Gereken Açıklama

featured
service

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkesinde lityum madenciliği yapılabilmesi için dünyanın önde gelen uzmanlarının görüşlerini almayı şart koştu. Vucic, başkent Belgrad’da yaptığı basın toplantısında, Sırbistan’daki lityum madenleri üzerinde uzmanların çalışacağını ve bu sürecin dikkatli bir şekilde yönetileceğini ifade etti.

Vucic, “Şu anda bir kazı işlemi bulunmamakta ve önümüzdeki 12 ila 18 ay boyunca da olmayacaktır. Yerel halkı yanıltmamalıyız; en iyi uzmanlarla çalışacağız,” diyerek, lityum çıkarma faaliyetlerinin ancak gereken onaylar alındıktan sonra başlayacağını belirtti.

Ülkede, çevre örgütlerinin çağrısıyla lityum çıkarma projelerine karşı binlerce kişi protesto düzenledi. Sırbistan Çevre Örgütleri İttifakı (SEOS) öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde, İngiltere-Avustralya merkezli madencilik şirketi Rio Tinto’nun projeleri hedef alındı. Bu projeler ile ilgili tepkiler, 2004’ten beri devam ediyor.

Vucic, 19 Temmuz’da Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı bir görüşmede, ham madde, elektrikli araç ve batarya üretimi konularında stratejik bir mutabakat anlaşması imzaladıklarını da hatırlatarak, ülkeler arası işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, başkent Belgrad’da yaptığı açıklamada, dünyadaki en iyi uzmanların görüşleri alınmadan herhangi bir lityum çıkarma işlemi yapmayacaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sırbistan’da Lityum Madenciliği için Uzman Onayı Gereken Açıklama
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz