1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yaşam Hakkı Savunucularından Kadıköy’de Eylem

Yaşam Hakkı Savunucularından Kadıköy’de Eylem

featured
service

“Yasta değil, direnişteyiz” diyen yaşam hakkı savunucuları mecliste Cumhur İttifakı oylarıyla kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunu “köpekleri öldürme kanunu” olarak niteledi, “Yasa ya değişecek ya değişecek ya değişecek. Ölüme karşı can dostlarımızı yalnız bırakmayacağız. Ölüme ve öldürmeye karşı sokaklardayız. Yanlarındayız. Fırsattan istifade bu zavallı hayvanları toplayıp meçhule göndermelerine izin vermeyeceğiz. Yarından itibaren belediye barınaklarına hep birlikte gözaltı yapacağız. Hayvanların katline izin vermeyeceğiz” dedi.

Yaşam hakkı savunucuları sık sık “Çek çek yasayı çek” sloganı attı ve Kadıköy İskele’den şu mesajları verdi:

“Toplamaya izi vermeyeceğiz. Bu kanunun zaten uygulanması için dört yıllık bir süre var. Çünkü belediyelere 2028’e kadar bakım evi kurmaları ve mevcut bakım evlerinin koşullarını düzenlemeleri için süre verildi. Şu anda, biz sadece hayvanlarımızı korumaya odaklanalım. Çünkü bu kanlı yasa; ya değişecek ya değişecek.

Öldürmeyi savunan milletvekillerine soruyoruz. Sizler neden bugüne kadar bir kez bile kendi partinizin çıkarmış olduğu kanunun uygulanması için belediyelere uygulatmak için hiçbir girişimde bulunmadınız? Beş yıldır, on yıldır, on beş yıldır AK Partili, öldürmeyi savunan milletvekilleri neredeydiniz? Gücünüz hayvanlara mı yetiyor?”

Kaynak: ANKA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yaşam Hakkı Savunucularından Kadıköy’de Eylem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz