1. Haberler
  2. Gündem
  3. Lübnan’dan İsrail’e Roket Saldırısı

Lübnan’dan İsrail’e Roket Saldırısı

featured
service

Lübnan’ın güneyinden İsrail’in kuzeyine doğru onlarca roket fırlatıldı. Saldırıların ardından İsrail’in hava savunma sistemleri, atılan roketleri etkisiz hale getirdi. Fırlatılan roketlerin havada yarattığı ışık izleri ve patlamalarla birlikte etrafa saçılan kıvılcımlar görüldü.

İsrail ordusu, gece saatlerinde sınır bölgesine iki kez aydınlatma fişeği fırlattı. Yapılan resmi açıklamada, Lübnan’dan atılan roketlerin büyük çoğunluğunun etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi.

Saldırıyla ilgili Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki Beyt Hillel yerleşim biriminin hedef alındığını duyurdu. Ayrıca, bu saldırının İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki iki bölgeye yönelik düzenlediği hava saldırılarına bir misilleme olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail, 7 Ekim 2023’ten beri Gazze Şeridi’nde yürüttüğü saldırılar ve kuzey sınırındaki Lübnan Hizbullahı ile olan çatışmalarla dikkatleri üzerine çekiyor. Mavi Hat olarak bilinen sınır hattında askeri gerilim ise tavan yapmış durumda.

İsrail, Beyrut’a gerçekleştirdiği hava saldırısında Hizbullah’ın üst düzey komutanı Fuad Şükür’ü öldürdü ve bu durum özellikle İran’dan güçlü bir karşılık beklentisine yol açtı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lübnan’dan İsrail’e Roket Saldırısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz