1. Haberler
  2. Gündem
  3. SADAT’ın Kurucusu Adnan Tanrıverdi Hayatını Kaybetti

SADAT’ın Kurucusu Adnan Tanrıverdi Hayatını Kaybetti

featured
service

Tanrıverdi’nin cenazesi 5 Ağustos Pazartesi günü (yarın) ikindi namazını müteakiben Eyüpsultan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Tanrıverdi, Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atanmıştı. Yaklaşık 4 yıl bu görevi sürdüren Tanrıverdi, Ocak 2020’de istifa etmişti.

SADAT’ın resmi internet sitesindeki “misyonumuz” sayfasında, kurumun kuruluş sebebi şu ifadelerle açıklanıyor:

“Uluslararası alanda Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu amacıyla, stratejik danışmanlık, özel savunma ve güvenlik eğitimleri ile donatım alanlarında hizmet vererek, İslam Ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi işbirliği ortamı oluşturmak ve İslam Dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak da Dünya Süper Güçleri arasındaki hak ettiği yeri almasına yardımcı olmaktır.”

SADAT hakkında bugüne kadar pek çok iddia ortaya atıldı. “Cumhurbaşkanının özel ordusu”, “Erdoğan’ın paramiliter gücü” gibi ifadelerle anılan SADAT için eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Burası terörist yetiştiren bir kuruluş” sözleriyle gündeme gelmişti.

Kılıçdaroğlu, SADAT’ın önüne giderek, “Seçimi gölgeleyecek herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş. Bugün Türkiye’yi milyonlarca Suriyeli gelmiş ise, bunların gelişinde en büyük rolü oynayan SADAT’tır. Erdoğan’a sormak isterim sen bu kuruluşu hangi gerekçeyle danışman yaptın. Hangi gerekçeyle çalıştın?” demişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SADAT’ın Kurucusu Adnan Tanrıverdi Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz