1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TCMB, Fed’in önüne nasıl geçti?

TCMB, Fed’in önüne nasıl geçti?

featured
service

ABD Merkez Bankası (Fed), temmuz faiz kararı toplantısında faizlerde indirime gitmedi. Başkan Jerome Powell’ın açıklamaları piyasalarda beklentilerin öne çekilmesine neden oldu.

Yıl sonuna dek Fed’den faiz indirimi beklentileri yaklaşık 100 baz puan seviyesinde olurken, kalan 3 toplantıda bu indirimlerin eylülde başlaması bekleniyor.

TCMB’DE DURUM NE?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) de sıkı para politikası nedeniyle özellikle sanayi verilerinde görülen reel piyasalardaki kötüleşen tabloyu değiştirmek için faiz indirimine gitmesi gerektiği söylemleri ve beklentileri sürüyor.

İndirimin yapılmaması gerektiğini savunanlar kadar indirimin bir an önce kademeli ve temkinli bir şekilde başlaması gerektiğini savunanalar da oluyor.

MERKEZ BANKASI ÖNGÖRÜLEBİLİRLİĞİ

Merkez bankalarının iletişiminde öngörülebilirliğin önemli olduğu sürekli vurgulanırken, Prof. Dr. Ali Hakan Kara, faiz indirimleri tartışmaları ekseninde esprili bir dille TCMB’nin bu konuda Fed’den daha başarılı olduğunu ve stabil bir tablo çizdiğini ifade etti.

Kara, paylaşımında, Geçen sene sonunda piyasa bu yıl Fed’den 135 baz puan indirim bekliyordu, 4 ay sonra 35 baz puana indi, şimdi 100 baz puana çıktı. Bizde ise bir süredir istikrarlı şekilde faiz indiriminin yılın son çeyreğinde başlaması öngörülüyor. Para politikamız ABD’den daha öngörülebilir” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TCMB, Fed’in önüne nasıl geçti?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz