1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mali, Ukrayna ile Diplomatik İlişkileri Sonlandırdı

Mali, Ukrayna ile Diplomatik İlişkileri Sonlandırdı

featured
service

Mali, Tuareg isyancılarına istihbarat desteği sağladığını açıklayan Ukrayna ile olan diplomatik ilişkilerini sona erdirdi. Cezayir sınırında çıkan çatışmalarda isyancılara destek veren Ukrayna’nın tutumu, Mali’deki geçiş hükümeti tarafından büyük bir şokla karşılandı.

Mali’deki yönetim, Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Sözcüsü Andriy Yusov’un yaptığı “silahlı terörist gruplara” destek açıklamalarına katıldıklarını belirtti. Bu bağlamda, Ukrayna’nın Dakar Büyükelçisi Yurii Pyvovarov’un açıklamaları da hatırlatılarak, ülkenin Sahel bölgesinde “teröre destek verdiği” vurgulandı. Adli Girişimler ve Önlemler

Geçiş hükümeti, bu gelişmeler neticesinde Ukrayna ile tüm diplomatik ilişkilerin derhal sonlandırıldığını duyurdu. Ayrıca, Yusov ve Pyvovarov hakkında adli süreç başlatılacağı belirtildi. Batı Afrika’daki Ukrayna Büyükelçiliklerinde, Mali’yi istikrarsızlaştırmaya çalışan “diplomat kılığındaki teröristlere” karşı gerekli önlemler alınacağı da ifade edildi.

Ukrayna’nın Dakar Büyükelçisi Yurii Pyvovarov’un, Mali ordusuna karşı Tuareg isyancılarıyla ilgili yaptığı bir Facebook paylaşımının ardından Senegal Dışişleri Bakanlığı tarafından toplantıya çağrıldığı bildirildi. Mali’deki orduya karşı Tuareg gruplara destek veren sözkonusu paylaşımın ardından, Pyvovarov’a müdahale etmemesi gerektiği hatırlatıldı.

Geçen hafta, Mali ordusu ile Tuareg isyancıları arasındaki çatışmalar yoğunlaşmıştı. Cezayir sınırındaki Kidal bölgesinin yakınındaki Tinzaouatene kasabasında meydana gelen çatışmalarda, Mali ordusunun önemli kayıplar verdiği bildirildi. Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA), çatışmanın ardından Mali ordusunun ağır bir yenilgi aldığını duyurdu.

Rus Telegram hesaplarında, Wagner grubunun çatışmada önemli kayıplar verdiği iddiası ortaya atıldı. Telegram’da yayınlanan bilgilere göre, Wagner’in komutanlarından Sergey Şevçenko’nun da hayatını kaybettiği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mali, Ukrayna ile Diplomatik İlişkileri Sonlandırdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz